Matematik

Timer og minutter

02. maj 2018 af Weeke (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej igen

Jeg har svært ved at gennemskue, hvordan 45 minutter kan være 0,75 timer, er der nogen, som kan hjælpe med udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2018 af Skaljeglavedinelektier

1 time = 60 minutter.

45 minutter udgør 0,75 (75%) af 1 time. 45/60 = 0,75.

Du kan også sige, at 1 time består af 4 gange 15 minutter. 45 minutter består af 3 gange 15 minutter. Derfor 3/4 = 0,75. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2018 af ringstedLC

\begin{align*} 60\;min.&=1\;time\\ 0.75\;time&=0.75\cdot 60=45\;min. \end{align}


Skriv et svar til: Timer og minutter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.