Matematik

Gaffelfunktion

03. maj 2018 af SofieAmalieJensen - Niveau: A-niveau

Hej:-)

Hvordan skrives en gaffelfunktion ind i wordmat og hvordan tegnes grafen ind i geogebra? Jeg ved godt hvordan selve funktionen ser ud, jeg spørger bare om hvordan man teknisk set skriver den ind


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2018 af StoreNord

Gaffel.png

I Wordmat:
               https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1826779
               Svar #2

Vedhæftet fil:Gaffel.png

Svar #2
05. maj 2018 af SofieAmalieJensen

#1

Gaffel.png

I Wordmat:
               https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1826779
               Svar #2

Når jeg har skrevet ligningen og sat den lige med 5, kan jeg ikke udregne det, da wordmat siger at der er fejl i forsøget på at oversætte min kommando til Maxima syntaks. Har du en ide om hvad jeg så skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2018 af StoreNord

Geogebra is my best.
Men jeg kan se, der er noget "snask" på h's 2nden gren.
Jeg har rettet det i vedhæftede, og Geogebra kan sagtens finde f(5).
Det er vigtigt, at begrænsningerne ikke overlapper hinanden.
Gaffel.png

Vedhæftet fil:Gaffel.png

Svar #4
06. maj 2018 af SofieAmalieJensen

#3

Geogebra is my best.
Men jeg kan se, der er noget "snask" på h's 2nden gren.
Jeg har rettet det i vedhæftede, og Geogebra kan sagtens finde f(5).
Det er vigtigt, at begrænsningerne ikke overlapper hinanden.
Gaffel.png

Ja okay tak igen. Men jeg skal finde f(x)=5, hvordan kan det gøres?


Svar #5
06. maj 2018 af SofieAmalieJensen

#3

Geogebra is my best.
Men jeg kan se, der er noget "snask" på h's 2nden gren.
Jeg har rettet det i vedhæftede, og Geogebra kan sagtens finde f(5).
Det er vigtigt, at begrænsningerne ikke overlapper hinanden.
Gaffel.png

Jeg kan godt udregne f(5), men af en eller anden grund kan jeg ikke udregne f(x)=5 på igennem hverken wordmat eller geogebra.


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. maj 2018 af StoreNord

1.  Jeg taler om min funktion h(x); men hvilken funktion taler du om?

2.  Mener du , at du skal finde hvad x er når y=5 ?


Svar #7
09. maj 2018 af SofieAmalieJensen

#6

1.  Jeg taler om min funktion h(x); men hvilken funktion taler du om?

2.  Mener du , at du skal finde hvad x er når y=5 ?

1. Jeg taler om en funktion jeg har fået givet. (opgaven er vedhæftet)

2. Ja, det ved jeg ikke lige hvordan man udregner. (det er opgave b på skærmbilledet)


Svar #8
09. maj 2018 af SofieAmalieJensen

#6

1.  Jeg taler om min funktion h(x); men hvilken funktion taler du om?

2.  Mener du , at du skal finde hvad x er når y=5 ?

Tusind tak for din hjælp, det sætter jeg virkelig stor pris på:-) Jeg har fundet en måde at lave opgaven på:-D Tak igen


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. maj 2018 af StoreNord

Du får lige min version også:Gaffelfunktion.png

Vedhæftet fil:Gaffelfunktion.png

Svar #10
09. maj 2018 af SofieAmalieJensen

#9

Du får lige min version også:Gaffelfunktion.png

Super, det er også sådan min funktion ser ud:-D


Skriv et svar til: Gaffelfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.