Matematik

Andengrads parabel

06. maj 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey

jeg skal udfra en figur gøre rede for hvilket foretegn d har. Men jeg ved ikke hvordan man afgør sådan noget, det eneste jeg kan se er 3 parabler hvor de skærer forskelligt på grafen, kan ikke udregne d da der ikke er angivet tal på grafen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2018 af Stats

d > 0, parablen rammer x-aksen 2 steder

d = 0, parablen rammer x-aksen 1 sted

d < 0, parablen rammer ikke x-aksen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
06. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2018 af mathon

Hvis parablen ligger helt over x-aksen er a > 0 og d < 0.

Hvis parablen ligger helt under x-aksen er a < 0 og d < 0.

Hvis parablen tangerer x-aksen ovenfra er a > 0 og d = 0.

Hvis parablen tangerer x-aksen nedefra er a < 0 og d = 0.

Hvis parablen har opadvendte grene og skærer x-aksen to steder er
                                                         a > 0 og d > 0.

Hvis parablen har nedadvendte grene og skærer x-aksen to steder er 
                                                         a < 0 og d > 0.
                              
                              


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2018 af mathon

Ligningen for en parabel er altid af 2. grad, hvorfor udtrykket andengradsparabel er usikkerhedsskabende og uanvendeligt.


Skriv et svar til: Andengrads parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.