Matematik

Trigonometri

08. maj 2018 af samia98 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan man finde de resterende sider i en vilkårligtrekant, hvis man kender en vinkel, arealet og den hosliggende side?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2018 af mathon

                 \small T=\tfrac{1}{2}\cdot s_{hos\; 1}\cdot s_{hos\; 2}

                 \small s_{hos\; 2}=\frac{2\cdot T}{s_{hos\; 1}\cdot \sin(v)}

                \small s_{mod}=\sqrt{{s_{hos\; 1}}^2+{s_{hos\; 2}}^2-2\cdot s_{hos\; 1}\cdot s_{hos\; 2}\cdot \cos(v)}

Nu kendes alle tre sider, hvorfor de sidste to vinkler kan beregnes med cosinusrelationen på vinkelform.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2018 af peter lind

Arealef = ½a*b*sin(C) hvis du for eks. kender a og C kan du finde siden b


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.