Matematik

Bestem f’(x) og undersøg, om y=4x+1 er en ligning for en tangent til grafen for f

08. maj 2018 af MajaWibrand (Slettet) - Niveau: B-niveau
Matematik B - 23 maj 2017:

jeg sidder fast med denne opgave, og uanset hvordan jeg tænker, kommer jeg ikke videre...


En funktion f er bestemt ved: f(x)=ln(x)+3x+2, x>0

Bestem f’(x), og undersøg om y=4x+1 er en ligning for en tangent til grafen for f?

Jeg har differentieret den til: f’(x)=1/x+3

Men kan ikke komme videre end det

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

Find en x-værdi, x0, hvor f' er lig med liniens hældning. Undersøg så, om f(x0) = 4x0+1.


Svar #2
08. maj 2018 af MajaWibrand (Slettet)

#1
Find en x-værdi, x0, hvor f' er lig med liniens hældning. Undersøg så, om f(x0) = 4x0+1.

Og hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2018 af ringstedLC

\begin{align*} f'(x)&=\frac{1}{3}x+3=a \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2018 af AMelev

#2 Tangenthældningen skal være 4, så løs ligningen f '(x0) = 4, og undersøg derefter om y(x0) =f(x0).


Skriv et svar til: Bestem f’(x) og undersøg, om y=4x+1 er en ligning for en tangent til grafen for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.