Matematik

Nulpunkter - i hånden

11. maj 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan denne løses i hånden? 

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2018 af Mathias7878

Ved brug af faktoriseringen:

  \small f(x) = x\cdot (-3x^2+3x+6)=0

- - -

 

 


Svar #2
11. maj 2018 af Egofaciens (Slettet)

Tak! 

Også løse som andengradsligning, eller ..... 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2018 af Mathias7878

Ja og ved at tilføje at x = 0 er en løsning, fordi 0 * et eller andet giver nul.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2018 af ringstedLC

\begin{align*} f(x)&=0=-3x^3+3x^2+6x\Downarrow\\ 0&=x\cdot \left ( -3x^2+3x+6 \right )\Downarrow\\ x&=0\vee -3x^2+3x+6=0\\ \end{align}


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. maj 2018 af SuneChr

Man kan endda sætte 3x udenfor en parentes:
3x(- x2 + x + 2) = 0
Ved at kigge lidt nærmere inde i parentesen vil roden x = - 1 være let at se. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. maj 2018 af mathon

                        \small f(x) = -3x\cdot (x^2-x-2)=-3x(x+1)(x-2)=0  

\small \textup{ved brug af rodsum-rodproduktreglen for en ordnet og normeret andengradsligning.}


Svar #7
12. maj 2018 af Egofaciens (Slettet)

Tusind tak for svar!


Skriv et svar til: Nulpunkter - i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.