Matematik

Statistik

12. maj 2018 af bradapete (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et forsøg hvor man skal smage forskel på 2 læskedrikke, coca i den ene og light i de to andre: 14 gættede rigtige ud fra 27. Her kommer mit spørgsmål så; hvordan laver man en sandsynlighedsfordeling for antallet af rigtige svar?

Er det ikke bare  u = 1,2, 3 osv. med tilsvarede P(u) 1/3, 1/3 osv??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2018 af SuneChr

P(X=u)=\binom{27}{u}\cdot (\frac{1}{3})^{u}\cdot (\frac{2}{3})^{27-u}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2018 af SuneChr

# 0         u = 0 skal også med.
# 1 fortsat
Et rigtigt gæt er et gæt på coca samtidig med to forkerte gæt på light.
Det skal være samme kriterium for alle 27 gæt.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.