Matematik

omkreds

13. maj 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Trekant, o=x+x+x, Rektangel, o= 2(x+y)  = byggegrundens omkreds= 3x+2x+2y-x 

Forstår ikke hvordan han i videoen kun har skrevet 3x+2y? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Se på figuren og læg længderne af de enkelte linjestykker sammen.


Svar #2
13. maj 2018 af Mathian

Tak for svar. 

Det er jeg godt klar over, det er kun de to sider, som giver 2x. Rektanglets omkreds giver 2x+2y. 2x+2x+2y giver 4x+2y og ikke 3x+2y ifølge min logik? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Omkredsen af figuren indeholder heller ikke hele rektanglets omkreds.


Svar #4
13. maj 2018 af Mathian

hm, kan ikke se "manglen"? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Omkredsens længde har intet at gøre med at figuren kan deles op i et rektangel og en trekant.

Omkredsen består af linjestykker, og alle disses længde er givet. Omkredsen er summen af længderne.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

Den fælles side skal hverken tælles med i trekanten eller rektanglet. Derfor bidrager trekanten med 3x-1x = 2x og rektanglet med 2x+2y-1x=1x+2y.


Svar #7
13. maj 2018 af Mathian

Glimrende, tusind tak for jeres forklaringer :)) 


Skriv et svar til: omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.