Fysik

Tyngdekraft

14. maj 2018 af Louise1055 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tyngdekraften på en astonauts last er 17,5 N, når han er på jorden, men kun 3,24N, når han er på overfladen af en asteroide

a) hvad er massen af astronautens last

b) Beregn tyngdeaccelerationen på asteroidens overflade


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2018 af mathon

a)
            \small m=\frac{F}{g}=\frac{17.5\; N}{9.82\; \tfrac{N}{kg}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2018 af mathon

b)
           \small \frac{F_2}{F_1}=\frac{g_2}{g_1}

           \small \frac{F_2}{F_1}=\frac{g_2}{g_1}

           \small g_2=\frac{F_2}{F_1}\cdot g_1

           \small g_2=\frac{3.24}{17.5}\cdot( 9.82\; \tfrac{N}{kg})


Skriv et svar til: Tyngdekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.