Matematik

Omskrivning af brøk

14. maj 2018 af lionpanda (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Hvordan kommer jeg fra følgende:

\frac{-\Delta N}{N}=k \cdot \Delta t

til det følgende:

N^{-1} \cdot \Delta N = -k \cdot \Delta t

Det er vist nok noget brøkregel man skal have indover, ikke? Alt hjælp er virkelig værdsat! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2018 af mathon

               \small \frac{-\Delta N}{N}=k \cdot \Delta t

               \small \frac{\Delta N}{N}=-k \cdot \Delta t

               \small \frac{1}{N}\cdot \Delta N=-k \cdot \Delta t

               \small N^{-1}}\cdot \Delta N=-k \cdot \Delta t


Svar #2
14. maj 2018 af lionpanda (Slettet)

Wauw, tusinde tak for det hurtige svar!

Undskyld jeg spørger, men hvordan kommer du helt eksakt fra:

\frac{-\Delta N}{N}=k\cdot \Delta t

til:

\frac{\Delta N}{N}=-k\cdot \Delta t


Svar #3
14. maj 2018 af lionpanda (Slettet)

Nevermind - fandt ud af, at jeg bare kunne gange funktionen med -1.


Skriv et svar til: Omskrivning af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.