Matematik

Find forskrift for tangent med kendt a

15. maj 2018 af rebs95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg kan ikke finde ud af denne opgave.

Grafen for f(x)=x^2-x-1 har netop en tangent med hældningen 3.

Bestem ligningen for tangenten.

Jeg har prøvet følgende:

f'(x)=2x+1

3=2x+1

x=1 

b=3^2+3-1-3*1=8.

Jeg kan dog se at svaret skal give noget andet. 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

f '(x) = 2x+1   er ikke differentialkvotienten af   f(x) = x2-x-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2018 af PeterValberg

hvis

f(x)=x^2-x-1

så er

f'(x)=2x-1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2018 af mathon

prøv igen!


Svar #4
15. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Hov, beklager. Jeg skrev forkert. Der skulle have stået at ligningen er f(x)=x^2+x-1 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Tangentligningen er
y = f '(x0)*(x - x0) + f(x0)
y = 3 * (x - 1) + f(1)
y = 3 * (x - 1) + 3
y = 3x

Eller man kan sige
b = f(x0) - f '(x0) * x0
   =   3    -  3  * 1
   =  0

I   "b=3^2+3-1-3*1=8."  er der forkerte tal, og det trækker point
fra, når du ikke skriver et formeludtryk i mellem
    b =  "formeludtryk"  =  "tal indsat"


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2018 af mathon

\small \textup{eller noteret}
                      \small y=\underset{a}{\underbrace{f{\, }'(x_o)}}\cdot x+\underset{b}{\underbrace{\left ( f(x_o-f{\, }'(x_o)\cdot x_o) \right )}}

                      \small y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2018 af mathon

tastekorrektion:

\small \textup{eller noteret}
                      \small \small y=\underset{a}{\underbrace{f{\, }'(x_o)}}\cdot x+\underset{b}{\underbrace{\left ( f(x_o)-f{\, }'(x_o)\cdot x_o \right )}}

                      \small y=ax+b


Svar #8
15. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Tak, tak tak :) 

Det var også bare nogen prøve nitater jeg havde lavet, der gav 8. havde ikke skrevet det ordenligt op. Og det er ikke en aflevering, jeg læser kun op til eksamen..... som alle andre...

Mvh Rebekka.


Skriv et svar til: Find forskrift for tangent med kendt a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.