Matematik

Koordinatsystem, isolering og chance og sandsynlighed og statistik

15. maj 2018 af KageSpiseren - Niveau: 8. klasse

Jeg har dsv endnu et koordinat system som jeg ikke forstår. Det en linje som starter fra (0,2) og slutter ved (6,8). Så den starter sådan her. (0,2), (1,3), (2,4), (3,5), (4,6), (5,7) og (6,8). Jeg har tre spørgsmål til dette koordinatsystem.

Nr.1 Linjens hældning?

Nr.2 Skæring med y-akse.

Nr.3 Linjens ligning y.

og hvordan isolerer jeg h? (A= 1/2 * h*g)

Sofie og Thomas ruller to terninger 10 gange og beregner summen. De får følgende værdier:

7, 7, 8, 10, 2, 5, 5, 12, 5, 9. Kan i hjælpe mig med 4 af de her spørgsmål.

Observationer?

Gennemsnit?

Typetal?

Median?

Vil være glad hvis I vil kunne hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2018 af StoreNord

Vedhæftede billede besvarer de 3 første spørgsmål.Koordinatsystem.PNG

Isolere h i A= 1/2 * h*g:             gang begge sider med ½              dividèr begge sider med g

Observationerne er:          7, 7, 8, 10, 2, 5, 5, 12, 5, 9.

Gennemsnit er:           sommen af observationerne divideret met antallet (10).

Typetallet er den observation, der er flest af. Her 5. ses nemmest efter at du har sorteret observationerne.

Medianen er gennemsnittet er gennemsnittet af de 2 midterste observationer.

Vedhæftet fil:Koordinatsystem.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2018 af StoreNord

(også efter sortering)
Hvis antallet af observationer er ulige er Medianen bare den midterste observation efter sortering.


Svar #3
15. maj 2018 af KageSpiseren

Men hvad er en ******* hældningen?

En skæring?

og linjens ligning? Forklar


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

#3 Hvad mener du med " ******* " ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. maj 2018 af StoreNord

Hældningen er  1  svarende til 45 grader skråt op.

En skæring er ligesom når en jernbane krydser en vej (i jordhøjde).

Linjens ligning er   -x + y = 2.
                            y-akse-skæringfindes således:          når x=0 er y=2  (Punkt A)
                            x-akse-skæringfindes således:          når y=0 er y=2  (Punkt H)
linjens ligning falder sammen med grafen for funktionen  g(x) = x+2
                           Her er hældningen det 1'tal du ikke kan se foran x.
                           Hvis hældningen var 2, ville graden være mindre stejl.
                           Hvis hældningen var uendelig stor, ville grafen være lodret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2018 af StoreNord

"******* "                 betyder nok "fucking"


Svar #7
16. maj 2018 af KageSpiseren

Ja undskyld mit sprog. Men har bare brug for at lære da jeg virkelig ikke kan finde ordentlig information fra nettet udover jer med hjerner. 

Men der er denne her bue som starter 3 mm fra -2,7 og kører gennem nul og afspejler sig i modsat side på koordinatsystemet. Hvilken funktion er afbilledet?


Skriv et svar til: Koordinatsystem, isolering og chance og sandsynlighed og statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.