Fysik

Forskrift i excel

16. maj 2018 af 10986 - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg har følgende data:

x=0.05,   0.1,   0.15,  og  0.2

y=16.2,  34.8,   55.7,  og  79

Jeg vil gerne have en parabel til at forekomme, derudover også en forskrift i form af andengradsligning.

Jeg kan godt finde ud af at plotte parablen i excel men jeg kan ikke finde ud af at få en forskrift frem....

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2018 af peter lind

Parablen har ligningen y = a*x2 b*x+c

Indsæt sammenhørende værdier af x og y i den ligning. Det giver 3 ligninger med de 3 ubekendte a, b og c. Ligningerne kan du så løse


Svar #2
16. maj 2018 af 10986

Mener du ikke 4 ligninger? Jeg kan ikke få maple til at regne det... Kan du hjælpe, ved at prøve? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2018 af peter lind

så lav en regrssionsanalyse på de data


Svar #4
16. maj 2018 af 10986

Ja men hvilken kommando skal man så benytte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2018 af EnStuderende

Højreklik på dine punkter på grafen, så skulle du gerne få muligheden for at tilføje en tendenslinje. Ellers kan man som nævnt regne parablens forskrift ud manuelt.


Skriv et svar til: Forskrift i excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.