Fysik

Udledning af varme

17. maj 2018 af sss17 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Studieportalen, jeg kan ikke få følgende opgave til at gå op:


Der haves følgende reaktion:
H2O (l) -> H2O (g)

Bestem hvor meget varme (ved konstant tryk på 1 bar) skal der bruges til fordampning af 1 mol vand ved 37 grader. Det oplyses at varmefylder, Cp, er uafhængige af temperaturen.

Jeg brugt følgende formel:

q = deltaH = nCpdeltaT      (ved konstant tryk)


Men jeg får ikke det rigtige facit, som er 43,50 kJ/mol.


Håber der nogle der kan hjælpe mig :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2018 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Værdierne i #1 er for 25oC. Hvis vi vil beregne ΔH ved 37oC, kan vi bruge

ΔH(T2) = ΔH(T1) + ΔCp(T2 - T1)

hvor ΔCp = ΣνCp(produkter) - ΣνCp(reaktanter)

ΔH(37oC) = 44,0 kJ/mol + (0,0336 kJ/(mol*oC) - 0,0753 kJ/(mol*oC)) * (37oC - 25oC) = 43,50 kJ/mol


Skriv et svar til: Udledning af varme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.