Matematik

opgave c

17. maj 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Skal man ikke bare diff. funktionen? 


Svar #1
17. maj 2018 af Mathian

Hvad jeg har gjort indtil videre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2018 af Soeffi

#0. Prøv at Google: traner site:studieportalen.dk


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2018 af mathon

b)

                            \small \small N{\, }'(t)=0.00029 N\cdot (1500-N)

                           \small N(t)=\frac{1500}{1+C\cdot e^{-0.00029\cdot 1500\cdot t}}

                           \small N(0)=194=\frac{1500}{1+C\cdot e^{-0.00029\cdot 1500\cdot 0}}=\frac{1500}{1+C}

                                         \small 1+C=\frac{1500}{194}

                                         \small C=6.732

                           \small \small N(t)=\frac{1500}{1+6.732\cdot e^{-0.435\cdot t}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2018 af mathon

c)
       \small \textup{Maksimal v\ae ksthastighed }
       \small \textup{kr\ae ver: }
                              \small N{\, }''(t)=0=2.9\cdot 10^{-4}\cdot N{\, }'(t)(1500-N(t))+2.9\cdot 10^{-4}\cdot N(t)\cdot (0-N{\, }'(t))=

                                                                                                     \small 2.9\cdot 10^{-4}\cdot N{\, }'(t)\cdot \left (1500-2N(t) \right )

                               \small \small 2.9\cdot 10^{-4}\cdot N{\, }'(t)\cdot \left (1500-2N(t) \right )=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2018 af mathon

       \small \textup{Da }N{\, }'(t)>0\textup{ og }0<N(t)<1500
       \small \textup{har du:}
                        \small 1500-2N(t)=0

                        \small N(t)=750
       \small \textup{hvoraf for tiden }\mathrm{t_o}\textup{ for maksimal v\ae ksthastighed:}

                        \small N(t_o)=750=\frac{1500}{1+6.732\cdot e^{-0.435\cdot t_o}}

                        \small 1+6.732\cdot e^{-0.435\cdot t_o}=2

                        \small 6.732\cdot e^{-0.435\cdot t_o}=1

                        \small \left (e^{0.435\cdot t_o} \right )^{-1} =6.732^{-1}

                        \small e^{0.435\cdot t_o} =6.732

                        \small t_o=\frac{\ln(6.732)}{0.435}


Skriv et svar til: opgave c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.