Matematik

Hvordan?

21. maj 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal løse opgaven, men er kommet i tvivl om hvad jeg præcist skal gøre nu. Jeg tænker, at man bestemmer nulpunkterne ved at sætte x=0. Hertil får jeg én værdi, nemlig at y=8. Det virker heller ikke rigtigt.

SKulle jeg måske have sat y=0 i stedet for og finde de x-værdier, hvor det kan lade sig gøre? Tak. 


Svar #1
21. maj 2018 af Egofaciens (Slettet)

Ellers kan opgaven vel løses som en andengradsligning. Hertil får jeg x=4 og x =-2. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. maj 2018 af PeterValberg

Du bestemmer nulpunkterne ved at sætte y = 0
og løse den andengradsligning, der kommer ud af det :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er y du skal sætte lig nul. (Førsteaksen er jo der hvor y=0).

x2 - 2x - 8 = 0

Prøv lige selv at løse den. Det skulle gerne give de to løsninger x = 4 og x = -2.


Svar #4
21. maj 2018 af Egofaciens (Slettet)

Jaa #3, det fik jeg nemlig også! Se #1 :-) Tusind tak til både #2 og #3!


Skriv et svar til: Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.