Matematik

Bestem radius, når vi kender volumen V

21. maj 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har prøvet at løse den vedhæftede opgave, men er ikke sikker på hvordan, jeg præcist skal gøre dette. Er der nogle regneregler eller andet, jeg burde følge? 

Jeg har gjort således:

36*pi=\frac{4}{3}*pi*r^3

\frac{36*pi}{pi}=\frac{\frac{4}{3}*pi*r^3}{pi}

36=\frac{4}{3}*r^3

\frac{36}{\frac{4}{3}}=r^3

36*\frac{4}{3}=r^3

\frac{4}{108}=r^3

Er det forkert...?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er næsten rigtigt.

36 / (4/3) = r3

Husk at når man dividerer med en brøk, så ganger man med den omvendte. Så vi har

36 / (4/3) = r3  <=>

36*3/4 = r3  <=>

27 = r3  <=>

r = 3


Skriv et svar til: Bestem radius, når vi kender volumen V

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.