Matematik

Trekant

21. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej
Jeg vil lige være sikker på om jeg har regnet rigtig

Jeg får vinkel d til 56,4

BD til 8,60

AC til 3,68

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2018 af StoreNord

Hedder trekanten ABCD?               :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Nej D er et punkt langs AC


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2018 af StoreNord

Du gir for få oplysninger.    Vinkel D er tvetydigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2018 af AMelev

#0 Hvad går opgaven ud på? Hvilke oplysninger har du?

#2 Hvad baserer du det på ?


Svar #5
21. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Jeg troede ellers jeg havde vedhæftet opgaven

ups det min fejl 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

#4 Når BD skal bestemmes plejer det at være et linjestykke i det indre af trekanten.


Svar #7
21. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Her


Svar #8
21. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Ovenfor ses en skitse af trekant CDH og firkant ABCD.


a) Bestem vinkel D i trekant CDH?
b) Bestem BD og AC i firkant ABCD.

trekant: CH=5 CD=6

firkant AB=5 CD=6 AD =7


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2018 af StoreNord

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1832988


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. maj 2018 af StoreNord

Forkert opgave!!


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du glemte så lige at 3 vinkler er givet (alle lig 90 grader)

Vedhæftet fil:figur.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. maj 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-05-21 21-17-40.png


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. maj 2018 af StoreNord

BD kunne du finde med Pythagoras (√74).

Angående AC:
         Tegn højden fra C. Til højre for højdens fodpunkt F  er der en katete på √(6²-5²) = √11.
         Til venstre er AF = 7-√11.
         Så er AC en hypotenuse på √(5²+(7-√11)²)


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. maj 2018 af AMelev

#8 Skitsen mangler

#11 Hvor har du det fra?


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.