Matematik

vektor b projektion på vektor a

22. maj 2018 af Andy16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.. Jeg har problemer med denne opgave håber nogle vil hjælpe. :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2018 af mathon

                                        \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 4\\5 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 8\\-2 \end{pmatrix}=4\cdot 8+5\cdot (-2)=22                                        

                                         \small \left | \overrightarrow{b} \right |=\sqrt{8^2+(-2)^2}=2\sqrt{17}

\small \overrightarrow{a}'s projektion på \small \overrightarrow{b}

                                       \small \overrightarrow{a}_{proj}=\left (\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | b \right |} \right )\cdot \frac{\overrightarrow{b}}{\left | b \right |}


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2018 af mathon

                                         \small \left |\overrightarrow{a} \right |=\sqrt{41}

\small \small \overrightarrow{b}'s projektion på \small \overrightarrow{a}

                                       \small \overrightarrow{b}_{proj}=\left (\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |} \right )\cdot \frac{\overrightarrow{a}}{\left | \overrightarrow{a} \right |}

                                       


Skriv et svar til: vektor b projektion på vektor a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.