Matematik

Brug for hjælp til rumfang

23. maj 2018 af Jonathan1903 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej alle, jeg søger noget hjælp med at finde rumfang en kulde der vejer 4 og 7,26 kg. 

De kugler man bruger er lavet af jern. Der er forskel på en herre- og en
damekugle. Damernes kugler vejer 4 kg., mens herrernes vejer 7,26 kg.

Massefylde

2.b Hvad er er rumfanget af damernes og herrernes kugler?
(Angiv i cm3)
 

Aluminium           Guld              Bly              Jern          Kobber          Uran

2,7 g/cm3    19,3 g/cm3 .   11,34 g/cm3    7,88 g/cm3 .   8,93 g/cm3    18,7 g/cm3

Massefylde = vægt : rumfang

Opgaven er fra Matematikfessors "idrætsdag"


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2018 af mathon

Jerns massefylde = 7.86 g/cm3


Svar #2
23. maj 2018 af Jonathan1903 (Slettet)

Hvordan kan det være at den er 7.86?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2018 af StoreNord

1 dm3 vejer 7.86 kg.

1 cm3 vejer 7.86 g.          kilde:
https://www.frits.dk/smeltepunkt.asp


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2018 af StoreNord

6.88             kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Massefylde


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2018 af mathon

                                           \small \textbf{rumfang}           
                  \small \textbf{dame}           \small \frac{4000\; kg}{7.88\; \tfrac{g}{cm^3}}=507.61\; cm^3

                  \small \textbf{herre}           \small \frac{7260\; g}{7.88\; \tfrac{g}{cm^3}}=921.32\; cm^3  
                   


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2018 af ringstedLC

#2

Hvordan kan det være at den er 7.86?

Det ville blive en ordentlig mundfuld for dig (og os) at svare på. Det afgørende er, at du lærer om sammenhængen mellem vægt og rumfang for forskellige materialer.

Du får oplyst, at en terning af jern på 1 cm3 vejer 7.88 g. Så du finder rumfanget af de to slags kugler ved at:

\begin{align*} Rmf_{dame}&=\frac{v\ae gt_{dame}}{massefylde}=\;? \end{align}

Hvis du omregner vægten til gram fås rumfanget i cm3.


Skriv et svar til: Brug for hjælp til rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.