Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f (1))

24. maj 2018 af hxhxhxhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med ligningen f(x)=ln(x)+2x, x>0 og skal bestemme ligningen til tangenten. 

Jeg vil gerne bruge tangentligningen y-y0=a*(x-x0)

Jeg har skrevet følgende i mine noter, men kan ikke helt få det til at hænge sammen:

P sættes ind i tangentligningen
f differentieres og sættes ind i tangentligningen for a og x
Ligningen reduceres


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2018 af OliverHviid

Anvend formlen for tangentens ligning y=f '(x0)*(x-x0)+f(x0)

Du skal altså differentiere din funktion og finde hhv. f'(1) og også f(1) for at kunne anvende formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2018 af AMelev

#0

Jeg vil gerne bruge tangentligningen y-y0=a*(x-x0) Fint

Jeg har skrevet følgende i mine noter, men kan ikke helt få det til at hænge sammen:
De erheller ikke helt præcise.

P(x0,y0) sættes ind i tangentligningen, idet y0=f(x0) beregnes ud fra forskriften
f differentieres, f '(x0) beregnes og sættes ind i tangentligningen for a
Ligningen reduceres

Giver det mere mening nu?


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f (1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.