Matematik

Bestem IABI og IDEI

29. maj 2018 af 9moller9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen,

Er der igen nogen der kan skære denne opgave ud i pap og forkare mig trin for trin hvordan jeg løser sådan en slags opgave? Tusind tak på forhånd

Opgaven er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

IABI: Brug pythagoras

IDEI: Den vandrette side er dobbelt så lang (=8) i den store trekant som i den lille (=4)
         Længden af de resterende sider i den store er også dobbelt så lange som de tilsvarende
         sider i den lille trekant, da trekanterne er ensvinklede.


Svar #2
29. maj 2018 af 9moller9 (Slettet)

Så IABI er:

6^2 + 8^2
36 + 64
100
= 10?

Er det rigtigt og er der andre nemmere måder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2018 af PeterValberg

Det er korrekt, at |AB|=10
Og at benytte Pythagoras' læresætning er det nemmeste i dette tilfælde...
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
29. maj 2018 af 9moller9 (Slettet)

Men er min udregning rigtig i forhold til maksimumpoint givning i en eksamen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Nej, da det er forkert at skrive 100 = 10. Du har glemt kvadratrodstegnet på venstre side af beregningen.


Svar #6
29. maj 2018 af 9moller9 (Slettet)

6^2 + 8^2
36 + 64
√100

AB = 10

Er det så til maksimumpoint?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2018 af PeterValberg

Jeg ville nok gøre noget i stil med:

I trekant ABC bestemmes hypotenusen AB vha. Pythagoras' læresætning:

|AB|2 = |AC|2 + |BC|2
|AB|2 = 82 + 62
|AB|2 = 100

hvilket medfører, at:   |AB| = √100 = 10

Trekanterne ABC og DEF er ligedannede (ensvinklede) og skalafaktoren s bestemmes fx som:

s = |DF|/|AC| = 4/8 = 1/2

Længden af siden DE kan således bestemmes som:

|DE| = s·|AB| = (1/2)·10 = 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem IABI og IDEI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.