Matematik

Opskriv regneforskrift

29. maj 2018 af rebs95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har denne opgave jeg sidder men, og jeg har kun lært at beregne regneforskrifter når man har oplyst 2 punkter.

Her kender jeg kun 1 punkt. Hvordan finder jeg regneforskriften? 

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2018 af AMelev

En eksponentialfunktion (til forskel fra en eksponentiel fiunktion, som hedder b·ax) er af formen f(x) = ax, så a = 1.65.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2018 af ringstedLC

f(x) = ax

Udnyt at a1 = a ⇒ f(1) = 1.65 = a


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2018 af PeterValberg

Mht. voksende/aftagende:

Hvis a > 1 er funktionen konstant voksende
for 0 < a < 1 er funktionen konstant aftagende.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
30. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Tak :)

Havde helt overset forskellen på en eksponentialfunktion og en eksponentiel funktion :)


Skriv et svar til: Opskriv regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.