Matematik

Rettelser til sæt uden hjælpemidler

30. maj 2018 af rebs95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har siddet og løst disse 6 opgaver uden hjælpemidler.

Vil nogen lyn hurtigt kigge dem igennem, og se om jeg har dem rigtigt?

Jeg er helt sikker på at opgave 2 er forkert, så hvordan skal den forstås?

På forhånd tusind tak!

Vedhæftet fil: Lektier til lufthavn.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2018 af hesch (Slettet)

Udvælg dog  x=0, 

a0 = 1.

Så f(0) = b * 1 = b  →  b = 7.


Svar #2
30. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Nååh du siger at mit b er 7 fordi det skærer y-aksen på 7? Ja det giver jo mening. 

Så mit ene punkt i udregningen af a, skal det være 0,7?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2018 af AMelev

Husk det er uden hjælpemidler.
Se vedhæftede.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. maj 2018 af AMelev

Så vedhæfter jeg lige (ØV!)


Svar #5
30. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

MANGE tak!

Så svaret til opg. 3 er så f(x)=0,10x+1,2 ?

Svaret på opg. 2 er  b= 0,7 ?

Er opg. 4 og 1 rigtig?

Opgave 6, ved jeg ikke hvad er, hvis det ikke er en eksponential funktion. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. maj 2018 af 123434 (Slettet)

Opgave 2

b for en eksponentiel funktion er lig skæringen med y-aksen. Det ses, at grafen skærer y-aksen i punktet (0,7) og derfor er b lig med 7

Graf 1 er aftagende eksponentiel, derfor er a mindre 1. 

Graf 2 er voksende eksponeitel, derfor er a større end 1. 


Svar #7
30. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Yes, det giver jo mening :)

Så svaret til opg. 3 er så f(x)=0,10x+1,2 ?

Er opg. 4 og 1 rigtig?

Opgave 6, ved jeg ikke hvad er, hvis det ikke er en eksponential funktion. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

#7
Det er næppe den rigtige formel i opg. 3, men det kommer anpå hvilken betydning du vælger x og f(x) skal have. Er x tiden i dage/sekunder/år og siden hvornår (dvs. hvilket tidspunkt svarer x=0 til).

I opgave 4 er den eneste fejl, at du skrive -62 = 36, hvor der skulle stå (-6)2 = 36, da -62 = -36.

Opgave 1: Sætningen "Nu skal jeg finde forskellen på a og BC1" synes jeg ikke giver mening.
Du skriver AC = 12, uden at tage længden af vektoren på venstresiden og du bruger navnene fra den forkerte trekant. Der skulle stå  |A1C1| =12. Ligeledes  |AB| = 4


Svar #9
30. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Tak for svaret.

Udregnening af opg. 3 er som fælde i det vedlagte billede. Er det så ikke rigtigt?

Svar til opg. 4 modtaget. 

Det siddernes navne i opgave 1 er en tastefejl. Jeg havde tid i overskud, så vil naturligvis havde læst det bedre igennem til eksamen. Jeg lavede det kl. 23 i går aftes, så beklager.

Kan nogen hjælpe med opg. 6? :)

På forhånd tak.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #10
30. maj 2018 af PeterValberg

Som opgaven er formuleret, skulle jeg mene, at der forventes en lineær sammenhæng
mellem tiden x målt i timer og f(x), der er promillen som en funktion af x, altså:

f(x)=-0,10x+1,2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. maj 2018 af AMelev

#7 Funktionen er ikke en af standardfunktionerne - den hører ikke til en bestemt type.
#9 Det står i det vedhæftede dokument i #4. Tjek alle kommentarer der.


Svar #12
30. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Tak for svarene.

#11 havde oversæt den kommentar i opg 6... ups. Så ang. opg. 6, skal jeg så isolere b efter at have sat 2 ind på x's plads?


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. maj 2018 af AMelev

Jep.


Svar #14
31. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Tak :D


Skriv et svar til: Rettelser til sæt uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.