Matematik

Løs f(x)=0,5

31. maj 2018 af rebs95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En oneline lærer siger at man bare skal bruge "solve"/"løs ligning" her. 

Nogen der kender et bedre alternativ? 

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2018 af StoreNord

0.5 = 0.5·10x         gang med 2 på begge sider.

1= 10x


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2018 af SuneChr

Det bedste alternativ til  e n h v e r  opgave er at benytte sin viden.
Man ved, at  a0 = 1 for  e t h v e r t  a > 0 .


Svar #3
31. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Tak, men jeg mener, hvordan får man 10^x til at blive til x?

Dividerer man med 10?


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. maj 2018 af AMelev

Det er OK at bruge CAS-værktøj til løsning af ligningen, men hvis du kender titals-logaritmefunktionen Log, så kan den virkelig vise sit værd her.

0.5 = 0.5·10x ⇔ 10x = 1 ⇔ x = Log(1) = 0.

NB! Det er ikke et bedre, men det er et alternativ.


Svar #5
31. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Arh, nu fatter jeg det! Tak :)


Skriv et svar til: Løs f(x)=0,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.