Matematik

toppunktets x-kordinat (andengradspolynomie)

09. juni 2018 af Jose5585 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at finde andengradspolynomiets toppunktets x-kordinat?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2018 af mathon

                             \small f(x)=ax^2+bx+c=a(x^2\cdot 2\cdot x+\tfrac{b}{2a}+\left (\tfrac{b}{2a} \right )^2-\tfrac{b^2}{4a^2})+c

                             \small f(x)=ax^2+bx+c=a\left ( x+\tfrac{b}{2a} \right )^2-\tfrac{b^2}{4a}+\tfrac{4ac}{4a}=

                                                                           \small a\left ( x+\tfrac{b}{2a} \right )^2+\tfrac{-b^2}{4a}+\tfrac{4ac}{4a}=a\left ( x+\tfrac{b}{2a} \right )^2+\tfrac{-d}{4a}

                                                                           


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2018 af mathon

       

\small \textup{Toppunkt:}
                        \small \small T=\left ( \frac{\mathbf{{\color{Red} -b}}}{\textbf{{\color{Red} 2a}}},\frac{-d}{4a} \right )
                                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2018 af mathon

eller
                    \small f(x)=ax^2+bx+c\; \; \; \; \; a\neq0

                    \small f{\, }'(x)=2ax+b
\small \textup{ekstremum }
\small \textup{kr\ae ver: }
                    \small f{\, }'(x)=2ax+b=0

                                    \small x=\frac{-b}{2a}


Skriv et svar til: toppunktets x-kordinat (andengradspolynomie)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.