Matematik

Hvad er numerisk værdi (vektor)??

09. juni 2018 af sibo0001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har ikke forstået betydningen af numerisk værdi, og hvorfor man bruger dem ifm. vektorer


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2018 af StoreNord

Den numeriske værdi er vektorens længde. Kvadratroden af  summen af komposanternes kvadrater.

Længden er             \overrightarrow{v}=\begin{pmatrix} 2\\ 3\\ 4 \end{pmatrix} \\ |v|=\sqrt{2^{2}+3^{2}+4^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2018 af ringstedLC

Betydningen af "||" er flertydig. Det afhænger af sammenhængen.

eks.:

|AB| betyder længden af linjestykket AB. |vektor| betyder længden af vektor.

|a| betyder ±a, hvor a er en talværdi. I CAS skrives det som abs(a) for den absolutte værdi.

AB || CD betyder, at de to linjestykker er parallelle.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2018 af SuneChr

# 0
Du er sikkert ikke endnu nået til komplekse tal i læseplanen, men et komplekst tal  z = (a + ib)
har også, som en vektor, en længde, som kaldes modulus og betegnes |z|.


Skriv et svar til: Hvad er numerisk værdi (vektor)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.