Matematik

massefylde

10. juni 2018 af shain - Niveau: 9. klasse
Når man fryser vand til is, udvider vandet sig.
Fryser man 1 liter vand, fås 1,1 liter is.
Beregn isens massefylde, når det oplyses, at vand har massefylden 1 kg/dm3.

Nogen der kan hjælpe med denne opgave jeg skal bruge formlen: densitet= masse/rumfang





Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2018 af peter lind

massen uændret 1 kg rumfang ændret fra 1 dm3 til 1,1 dm3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2018 af ringstedLC

Massen af 1 liter vand er lig massen af 1.1 liter is.


Svar #3
10. juni 2018 af shain

så er det rigtig at sige 1 kg/1,1 dm3?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2018 af mathon

#3
             \small \textbf{JA}       

notation:
                                     \small m_{is}=m_{vand}

                                     \small V_{is}\cdot \varrho _{is} =V_{vand}\cdot \varrho _{vand}

                                      \small \varrho _{is} =\frac{V_{vand}}{V_{is}}\cdot \varrho _{vand}

                                      \small \varrho _{is} =\frac{1\; L}{1.1\; L}\cdot \left ( 1\; \tfrac{kg}{L} \right )=\frac{1}{1.1}\; \tfrac{kg}{L}


Skriv et svar til: massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.