Fysik

Hvor mange kW/t på et år?

17. juni 2018 af MT2001 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til at udregne følgende spørgsmål:

Antag at vindmøllen kører med en maksimal effekt i 45% af tiden og i de resterende 55% af tiden drejer vingerne ikke rundt.

Hvor mange kWh elektrisk energi producerer møllen på et år?

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvad er den maksimale effekt?


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Gang den maksimale effekt i kW med 0,45 og antallet af timer på et år.


Svar #3
17. juni 2018 af MT2001 (Slettet)

@Sveppalyf

Den maksimale effekt er 3 MW, kunne du dog vise en udregning? Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2018 af SuneChr

3 MW = 3·106 W = 3·103 kW
Derefter som anvist i # 2 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Eårlig = 0,45 * 3*103 kW * 365 * 24 h = 1*107 kWh


Skriv et svar til: Hvor mange kW/t på et år?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.