Matematik

Forskellen på andengradsligning og andengradspolynomium

25. juni 2018 af 1Help1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens,

Jeg funderede lige over, hvad forskellen på andengradsligning og andengradspolynomium er.
Jeg ved, at man skriver en andengradsligning op sådan her: 0 = ax2+bx+c.
Men er der ellers andre forskelle mellem disse to?

Skal op til mundtlig matematik i morgen, så håber der er nogle, der kan hjælpe, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2018 af OliverHviid

Når man løser en andengradsligning, så finder man f(x)=0, dvs. der hvor andengradspolynomiets (mulige) nulpunkter/rødder er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2018 af Festino

Et andengradspolynomium er en funktion af formen f(x)=ax^2+bx+c. En andengradsligning er en ligning af formen ax^2+bx+c=0. Forskellen er, at det ene er en funktion, og det andet er en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2018 af StoreNord

ax2+bx+c              er et andengrads-polynomium
ax2+bx+c = 0        er en andengrads-ligning


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2018 af Anders521

En bemærkning:

Den ledende koefficient a skal være forskellig fra nul, for ellers vil der hverken være tale om et andengradspolynomium eller en andengradsligning.


Skriv et svar til: Forskellen på andengradsligning og andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.