Matematik

cirkel omkreds tekst

15. juli 2018 af shain - Niveau: 9. klasse
En bil kører 6 km. Radius på bilens hjul er 29 cm. Hvor mange gange drejer hvert hjul på vejen, hvis hjulene ruller hele tiden?  

Hvilken formel skal jeg bruge for at beregne opgaven her? tænker det er omkreds formlen pi*2*r=O

Når jeg læser opgaven liggger jeg mærke til ordet drejer det så være omkredsen 6km = 6000 m. De 6 km er det afstanden?

Håber på lidt hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juli 2018 af guuoo2 (Slettet)

Når hjulet har drejet 1 gang, så har bilen kørt Omkreds = 29*2*π = 182.2123 cm.

Hvor mange gange skal man køre 182.2123 cm for at have kørt 6 km.


Svar #2
15. juli 2018 af shain

600000 cm/29 cm

Svar #3
15. juli 2018 af shain

sorry de 182.2123 cm/600000 cm

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juli 2018 af ringstedLC

#3: Prøv lige at trykke på lommeregneren og overvej dit foreslag. Det bliver jo ikke ret mange omgange...

btw: Omkredsen er ikke afrundet korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juli 2018 af mathon

\small \textbf{hjulomkreds:}
                                                     \small 2\pi \cdot \left ( 29\cdot 10^{-5}\; km \right )
\small \textbf{omdrejninger p\aa \ 6 km:}
                                                     \small \frac{6\; km}{2\pi \cdot 29\cdot 10^{-5}\; \tfrac{km}{omd}}=3293\; omd

\small \textbf{eller}


\small \textbf{hjulomkreds:}
                                                     \small 2\pi \cdot \left ( 29\; cm \right )
\small \textbf{omdrejninger p\aa \ 6 km:}
                                                     \small \frac{6\cdot 10^5\; cm}{2\pi \cdot 29\; \tfrac{cm}{omd}}=3293\; omd

                       


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juli 2018 af SuneChr

.SP 170720181255.JPG

Vedhæftet fil:SP 170720181255.JPG

Skriv et svar til: cirkel omkreds tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.