Samfundsfag

Kan én hjælpe med at "forklare" disse sætninger?

30. juli 2018 af Light12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om hvad dette stykke betyder:

Er den ved en handlings påkendelse gældende straffelovgivning forskellig fra den, der gjaldt ved handlingens foretagelse, afgøres spørgsmålet om strafbarhed og straf efter den senere lov, dog at afgørelsen ikke derved må blive strengere end efter den ældre lov. Beror ophøret af lovens gyldighed på ydre, strafskylden uvedkommende forhold, bliver handlingen at bedømme efter den ældre lov.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2018 af Pyrros

I tilfælde, hvor straffelovgivningen på ”gerningstidspunktet” adskiller sig fra straffelovgivningen på afgørelsestidspunktet, betyder dette således, at afgørelsen om strafbarhed og straf afgøres efter den senere lov med den indskrænkning, at afgørelsen ikke derved må blive strengere end efter den ældre lov.

Dette princip medfører eksempelvis, at sager, som Revisortilsynet har indbragt vedrørende 2014- eller 2015-kvalitetskontrollen, og som nævnet behandler efter den 17. juni 2016, ofte vil blive sanktioneret med en advarsel, hvis de efter den hidtidige praksis ville være blevet sanktioneret med en bøde på op til ca. 25.000 kr. De skærpede sanktioner i den ”anden ende” kan derimod kun anvendes i sager, hvor ”gerningstidspunktet” ligger efter 17. juni 2016.

Fra fsr.dk


Skriv et svar til: Kan én hjælpe med at "forklare" disse sætninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.