Kemi

afstemning af redoxreaktion

12. august 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2018 af JulieW99

Hvad er det ved den, du ikke kan finde ud af?

Benyt reglen:
Oxidationstallet er det samme som ladningstallet for simple ioner.
Det samlede oxidationstal skal være lig det samlede ladningstal for molekylet/den sammensatte ion

Hydrogen har altid OT+1, og og Oxygen har OT-2 (Pånær ganske få tilfælde, som i C'eren)

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2018 af mathon

a)
             \small \overset{\mathbf{{\color{Red} -2}}}{S}{^{2-}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{Cl}{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{S}\, _{\textit{(s)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{Cl}{^-}\, _{\textit{(aq)}}

\begin{array}{lccc} &op&ned&antal\\ S&2&&3\\ Cl&&6&1 \end{array}

\textup{afstemning af op-og nedgange:}

             \small 3\, S{^{2-}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;Cl{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;3\, S\, _{\textit{(s)}}\; +\;Cl{^-}\, _{\textit{(aq)}}

\small \small \textup{afstemning af ladning:}

             \small \small 3\, S{^{2-}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;Cl{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;3\, S\, _{\textit{(s)}}\; +\;Cl{^-}\, _{\textit{(aq)}}

\small \small \textup{afstemning af hydrogen:}

             \small \small 3\, S{^{2-}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;Cl{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;3\, S\, _{\textit{(s)}}\; +\;Cl{^-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

\small \textup{\textbf{oxygen} stemmer:}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2018 af mathon

b)
             \small \overset{\mathbf{{\color{Red} -2}}}{C}\! H_3OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr_2}{O_7}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;H\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{C}HO \, _{\textit{(s)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^3+}\, _{\textit{(aq)}}

\small \begin{array}{lccc} &op&ned&antal\\ C&2&&3\\ Cr&&3&2 \end{array}

\textup{afstemning af op-og nedgange:}

             \small 3\, C\! H_3OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;3\, HCHO \, _{\textit{(s)}}\; +\;2\, Cr{^3+}\, _{\textit{(aq)}}

\small \small \textup{afstemning af ladning:}

             \small 3\, C\! H_3OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 8\,H^+\, _{\textit{(aq)}} \; \longrightarrow \;3\, HCHO \, _{\textit{(s)}}\; +\;2\, Cr{^3+}\, _{\textit{(aq)}}

\small \small \textup{afstemning af hydrogen:}

             \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3\, C\! H_3OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 8\,H^+\, _{\textit{(aq)}} \; \longrightarrow \;3\, HCHO \, _{\textit{(s)}}\; +\;2\, Cr{^3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 7\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

\small \textup{\textbf{oxygen} stemmer:}


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2018 af mathon

c)
                         \small H_2 \! \overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{O}_{\! 2}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{M\! n}{O_4}^{-}\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{red} 0}}}{O_2}\, _{\textit{(g)}}

\small \begin{array}{lcccl} &op&ned&antal&\\ O&1&&10&\textup{lige antal}\\ Mn&&5&2& \end{array}

\textup{afstemning af op-og nedgange:}

                          \small \small 5\, H_2 O_{ 2}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, M\! n{O_4}^{-}\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;2\, M\! n{^{2+}} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 5\, O_2\, _{\textit{(g)}}

\small \small \textup{afstemning af ladning:}

                          \small 5\, H_2 O_{ 2}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, M\! n{O_4}^{-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\,H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;2\, M\! n{^{2+}} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 5\, O_2\, _{\textit{(g)}}

\small \small \textup{afstemning af hydrogen:}

                          \small 5\, H_2 O_{ 2}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, M\! n{O_4}^{-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\,H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;2\, M\! n{^{2+}} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 5\, O_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 8\, H_2O \, _{\textit{(l)}}\small \textup{\textbf{oxygen} stemmer:}


Skriv et svar til: afstemning af redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.