Biologi

Biomekanik

13. august 2018 af Kazhya (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Efter at have trænet i træningscentret bærer Søren Donkraft sit træningstøj hjem i en pose.

Det oplyses at:

- Posen vejer 5kg.

- Overkroppen vejer 70kg.

- Afstand fra overkroppens tyngdelinie til omdrejningspunktet i hofteleddet er 0,06m.

- Afstanden fra posens tyngdelinje til omdrejningspunktet i hofteleddet er 0,40m.

- M. gluteus medius vægtstangsarm = 0,05m

Beregn det samlede ydre moment.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg ved ikke meget om biomekanik, men jeg vil mene at man skal gøre sådan her:

Mydre = moverkrop * g * xoverkrop + mpose * g * xpose

Mydre = 70 kg * 9,81 m/s2 * 0,06 m + 5 kg * 9,81 m/s2 * 0,40 m = 61 N*m


Skriv et svar til: Biomekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.