Kemi

Organisk kemi

13. august 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hjælp til denne her opg.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2018 af Soeffi

#0. 

Vedhæftet fil:1843168.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2018 af Lillon (Slettet)

Z (tysk zusammen) for samme side = atomerne/ atomgrupperne med højst prioritet efter CIP-reglerne sidder på samme side af dobbeltbindingen

E (tysk entgegen) for modsat side = atomerne/ atomgrupperne med højst prioritet efter CIP-reglerne sidder på modsat side af dobbeltbindingen

Anvend Cahn-Ingold-Prelog (CIP) prioritetsreglerne, som sikkert også findes i din kemibog:

1, Sammenlign atomnummeret af atomerne direkte knyttet til de to C-atomer i dobbeltbindingen (afstand 1), højere atomnummer modtager højere prioritet. Her: C > H

2, Her er 3 C atomer = 3 atomer med samme prioritet, så kig på atomerne som er bundet til disse 3 C atomer (afstand 2). Her viser sig en forskel: CH2-OH > CH2-CH2 > CH3

Altså omkring dobbeltbindingen: 1, CH2OH > 2, CH2-CH2 > 3, CH3 > 4, H

Nu er spørgsmålet: Sidder atomgrupperne med højst prioritet (1, CH2OH og 2, CH2-CH2) på samme (Z) eller modsat (E) side af dobbeltbindingen i geraniol og nerol?


Skriv et svar til: Organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.