Kemi

Hjælp- skal finde den formelle koncentration efter fortyndingen

16. august 2018 af Lucyzz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der er nogen som kan hjælpe :) Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: kemi opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2018 af mathon


Svar #2
17. august 2018 af Lucyzz (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal starte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2018 af mathon

\small \textup{Molariteten af 8 masse\% }\mathrm{NH_3}\textup{ opl\o sning}
\small \textup{ er:}
                \small c=8\cdot 10^{-2}\cdot \frac{1000\; \tfrac{g}{L}}{17.031\; \tfrac{g}{mol}}=4.70\; M

                \small \small \small c_b=\left ( 4.70\; M\cdot \right )\cdot \tfrac{0.1}{5.1}=0.092\; M

                \small NH_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; N{H_4}^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}

\small \textup{lige\ae gtsbr\o ken:}

                \small \frac{\left [ OH^- \right ]^2}{0.092-\left [ OH^- \right ]}=10^{-4.76}\; \; \; \; \; \; 0<\left[ OH^- \right ]<0.092\, M

                \small [ OH^- ]=0.001256\; M          \small \textup{ved }25\degree\textup{ Celcius}

\small \textup{pH:}

                \small pH=14+\log\left ([ OH^- ] \right )=14+\log\left (0.001256 \right )=11.1

\small \textup{protolysegraden:}

                \small \alpha =\frac{0.001256}{0.092}\cdot 100\%=1.4\%


Skriv et svar til: Hjælp- skal finde den formelle koncentration efter fortyndingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.