Matematik

HJÆLP!

17. august 2018 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har brug for en hjælpende hånd til denne opgave. Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal kunne løse den uden hjælpemidler

OPGAVEN ER VEDHÆFTET

Vh

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2018 af guuoo2 (Slettet)


Svar #2
17. august 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

Heeej

jeg er med på at jeg skal optegne en tangent til f(x), men hvordan aflæser jeg så hældningen af den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2018 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:1843470.png

Svar #4
17. august 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej Soeffi

Men hvordan skal jeg finde frem til hvad N'(90) giver. Jeg skal jo have et tal


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Indtegn tangenten i x=90, og aflæs to punkter tangenten går igennem.
Beregn så hældningen (dvs. a-tallet) for linjen  y=ax+b  gennem de to punkter.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #6
17. august 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

Det forstår jeg ikke helt. Punktet (120;1000) er det der hvor tangenthældningen skærer grafen eller hvad og hvad skal jeg bruge det til


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2018 af Soeffi

#4. Du skal måle hældningen...

Vedhæftet fil:1843473.png

Svar #8
17. august 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

Er hældningen så N'(90)=225,5


Svar #9
17. august 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

20,5+205=225,5


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Inden du beregner hældningen, så aflæs to punkter på tangenten. Når du har to punkter skal du finde a-tallet for linjen  y=ax+b  gennem de to punkter, da linjen er den samme som tangenten.

Hvad er det for en formel du bruger når du skriver
20,5+205=225,5

Du skal bruge formlen for a-tallet i en lineær funktion.


Svar #11
17. august 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg forstår godt hvad du siger egentlig men tror ikke lige jeg har fanget det med udregningen af tallet a


Svar #12
17. august 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

Jeg har tegnet denne tegning og valgt to punkter på tangenten. Men hvad er koordinatsættene til de to punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. august 2018 af guuoo2 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. august 2018 af StoreNord

Mon ikke man gerne må bruge hjælpemidlet "en lineal" til at måle koordinaterne på tegningen i #5 ?
Bemærk: tegningen er ikke logaritmisk.


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.