Matematik

8-kantet pyramide

19. august 2018 af AmiraKh - Niveau: B-niveau

Hej er det muligt en herinde kan hjealpe mig med opgave a og b? jeg ved ikke rigtig hvilken formel og hvilke tal jeg skal bruge til at komme igang

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2018 af ringstedLC

Vinkelsum: (n - 2) • 180º. Vinkel ABO er vinkelsum/n/2 Vinkel BOA = 360º/n.

Del trekanten op i to retvinklede, hvor den korteste katete så er kantlængden/2. To vinkler og en side, det må være cosinusrelationen og du har arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2018 af ringstedLC

Alternativt areal: Stadig to vinkler, en side og cos.-rel. Brug appelsinformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2018 af mathon

\small \textbf{Grundfladeareal:}

                                  \small \small G=8\cdot \left ( \frac{\left (1\; cm \right )^2}{2}\cdot\frac{\sin^2\left ( \tfrac{180\degree-45\degree}{2} \right )}{\sin(45\degree)} \right )=4.828\; cm^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2018 af mathon

anvendt formel:
                                 \small T=\frac{a^2}{2}\cdot \frac{\sin(B)\cdot\sin(C) }{\sin(A)}


Skriv et svar til: 8-kantet pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.