Matematik

Differentialligning

20. august 2018 af daniel13579 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg vil gerne finde ud af hvordan man omskriver denne differentialigning til standardformen dy/dt+P(t)*y=Q(t)
og hvordan man finder den fuldstændige løsning y(t).

Differentialligning:  t*dy/dt+2y=dy/dt-1

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

         t * dy/dt + 2y = dy/dt - 1              subtraher dy/dt på begge sider
   (t - 1)*dy/dt + 2y = -1                        divider med (t-1) på begge sider
dy/dt + y * 2/(t - 1) = -1/(t - 1)

Dvs. P(t) = 2/(t - 1)
        Q(t) = 1/(1 - t)


Svar #2
20. august 2018 af daniel13579

tak!


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.