Matematik

ortogonale vektorer

24. august 2018 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

er det korrekt?

\underset{a}{\rightarrow} * \underset{b}{\rightarrow} = t * 2t - 1 + (-6) * 1

0 = 2t - 1 + (-6)

1 + 6 = 2t

7/2 = 2t/t

3,5 = t


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvis
    ax = 3    og    bx = 2 + 5 = 7

Så er
           ax * bx = 3 * 7 = 21
eller hvis man indsætter bx som 2+5 med manglende parentes
         
             = 3 * 2 + 5 = 11


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2018 af ringstedLC

".. inden jeg springer ud i dem alle vil jeg lige være sikker på om jeg gør det rigtigt."

Og det gjorde du ikke, så måske var det smart, at få fejlen rettet i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1844518.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2018 af mathon

            \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=0

             \small \small \begin{pmatrix} t\\-6 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} (2t-1)\\1 \end{pmatrix}=0

              \small t\cdot (2t-1)+(-6)\cdot 1=0

              \small 2t^2-t-6=0

              \small t=\frac{-(-1)\mp \sqrt{(-1)^2-4\cdot 2\cdot (-6)}}{2\cdot 2}

              \small t=\frac{1\mp \sqrt{7^2}}{4}

              \small t=\frac{1\mp 7}{4}=\left\{\begin{matrix} -\frac{3}{2}\\2 \end{matrix}\right.


Svar #4
25. august 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

mange tusind tak!! forstår det meget bedre nu

jeg bliver dog lidt i tvivl om plus-minus og minus-plus betyder det samme eller om der er forskel på de to tegn.. se link


Svar #5
25. august 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

hov.. den anden ser sådan her ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2018 af mathon

...betyder det samme men i forskellig rækkefølge.


Skriv et svar til: ortogonale vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.