Fysik

Smelte isklump

25. august 2018 af LineMohring - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har fået følgende spørgsmål, men jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal udregne det:

Hvor meget energi har omgivelserne skullet tilføre isklumpen for at gryden nu er fyldt med 2,3 kg smeltet is ved en temperatur på 20 grader?

Massen er 2,3 kg hele tiden og temperaturen før smeltning var -18 grader.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2018 af mathon

\small \begin{array} {lcccccl} \textup{Energiforbrug}&=&\textup{opvarmning af is}&+&\textup{smeltning af is}&+&\textup{opvarmning af smeltevand} \end{array}


Svar #2
25. august 2018 af LineMohring

Hvad står opvarmning af is, smeltning af is og opvarmning af smeltevand for? Hvordan skal det forståes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2018 af mathon

\small \small \begin{array} {lcccccl} \textup{Energiforbrug}&=&\left ( 2.3\; kg \right )\cdot \left ( 2.0\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot ((0-(-18)\; K) )&+&\left ( 2.3\; kg \right )\cdot \left ( 334\; \tfrac{kJ}{kg} \right )&+&\left ( 2.3\; kg \right )\cdot \left ( 4.2\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot ((20-0)\; K) ) \end{array}


Svar #4
25. august 2018 af LineMohring

Hvad står 2.0 og 4.2 for?


Svar #5
25. august 2018 af LineMohring

Og 334?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2018 af mathon

#5
        repetér:
                             \small \bullet\textbf{ varmefylde}
                             \small \bullet\textbf{ smeltevarme}
       


Skriv et svar til: Smelte isklump

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.