Matematik

Bestem konstanterne A og B med formlen f(t)=b*a^x

28. august 2018 af volkanyilmaz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tabellen viser en bestemt kommunes årlige  indtægt fra parkering for hvert af årene i perioden 2004-2008 

År                                                      2004      2005    2006     2007   2008

Indtægt fra parkering  i mio.kr            310        350      424     515    582

Jeg bruger formlen F(t)=b*a^x

hvor f(t) er betegnelsen af kommunens årlige indtægt fra parkering (målt i mio.kr.). til tidspunktet t (målt i år efter 2004)

jeg skal bestemme konstanterne a og b ved at benytte dataerne fra tabellen . og har ingen ide hvordan, jeg har ledt og forstår ikke hvordan jeg kan løse denne opgave.

(uploaded opgaven)


Svar #1
28. august 2018 af volkanyilmaz (Slettet)

Opgaven:

Vedhæftet fil:gi.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2018 af PeterValberg

Du skal foretage en eksponentiel regression over tabellens data

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. august 2018 af volkanyilmaz (Slettet)

Hvordan? jeg prøvede, men forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2018 af PeterValberg

Prøv at søge på det på YouTube, der er flere gode videoer på dansk om eksponentiel regression
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
28. august 2018 af volkanyilmaz (Slettet)

jeg har fået et resultat som siger : 305,44e^0,1646x

som kan ses i filen uploaded, nu er det ikke den rigtige form eftersom jeg leder efter y=b*a^x

Vedhæftet fil:Gigd.png

Brugbart svar (1)

Svar #6
28. august 2018 af SuneChr

# 5
Man har          e^{0,1646x}=\left ( e^{0,1646} \right )^{x}       indmaden i parentesen er da lig med a.  b forbliver den samme.


Svar #7
28. august 2018 af volkanyilmaz (Slettet)

nu giver det mening, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestem konstanterne A og B med formlen f(t)=b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.