Matematik

Diff, tangent og normal

28. august 2018 af 9l9l9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, håber nogen kan hjælpe mig.

Jeg hat fået en opgave og kan ikke komme videre med den.

opgaven lyder på:
Slopes, Tangents, and Normals
verify that the given point is on the curve and find
the lines that are (a) tangent and (b) normal to the curve at the given
point.

Ligningen ser således ud:  xsin 2y = ycos2x

og punktet: (pi/4,pi/2)

Jeg er med på hvordan man tejkker om punktet ligger på grafen.

men hvordan finder jeg tangenten og normalen??

Anyone??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2018 af peter lind

Du foretager en implict differentiation og indsætter det givne punkt. Derefter løser du den fremkomne ligning med hensyn til dy/dx

d(x*sin(2y)/dx = dx/dx*sin(2y)+x*d(sin2y)/dx =

Tilsvarende differentierer højre side


Skriv et svar til: Diff, tangent og normal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.