Matematik

2 rette linjer udgør et ligningssystem

31. august 2018 af n1zd - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg står med en opgave, hvor jeg har fået at vide at 2 rette linjer udgør ligningssystem.
Disse er ligningerne:
* y = 2x - 5
* y = -x + 4

I opgaven står der, at jeg skal løse ligningssystemet grafisk.
Jeg tænker så bare, at man skal skrive ligningerne ind i et koordinatsystem.

Næste opgave er, hvor jeg har problemer. Jeg skal løse ligningssystemet ved beregning, hvilket jeg ikke helt forstår.

Til sidst har vi spørgsmållet: Hvad udtrykker løsningen?

Jeg håber nogle kan hjælpe, da jeg ikke er sikker på, hvad de vil have :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2018 af mathon

                   \small 2x-5=y=-x+4

                   \small 3x=9

                   \small x=3          \small \textup{som indsat i y=-x+4 giver:}

                   \small y=-3+4=1

                   \small \left ( x,y \right )=(3,1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Løsningen (x,y) = (3,1) er koordinatsættet til de to linjers skæringspunkt.


Skriv et svar til: 2 rette linjer udgør et ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.