Fysik

Bølgelængde

02. september 2018 af chiladak - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal beregne bølgelængden af lyd med frekvensen 440 Hz når temperaturen er -10 grader C. 

Jeg har fået at vide, at jeg skal bruge formlen for Vlyd og formelen lambda = V * T

Hvordan bruger jeg disse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af mathon

         \small v_{luft}\left ( \{T\} \right )=\left ( 20.0624\; \tfrac{m}{s}\right )\cdot \sqrt{\left \{ \left. T \right \} \right.}

         \small v_{luft}\left ( \{-10+273.15\} \right )=\left ( 20.0624\; \tfrac{m}{s}\right )\cdot \sqrt{\{-10+273.15\}}=325.45\; \tfrac{m}{s}

         \small \lambda =\frac{v}{f}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2018 af SelmaWho (Slettet)

Vlyd=331·√(lydens fart i kelvin) / (273 K)'

Lyden fart i kelvin= 273-10=263º K


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.