Fysik

Tykkelse

03. september 2018 af William43 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har fået udleveret en tabel og skal derefter finde tykkelsen på halveringen (halveringtykkelsen).

Jeg har fundet formlen til at være: x_1/2 = (ln2)/(My) eller x_1/2 = (log 1/2)/(log a) 

Jeg forstår bare ikke i forhold til tabellen hvor resultaterne hver især skal sættes ind? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2018 af mathon

...foretag eksponentiel regression.


Svar #2
03. september 2018 af William43 (Slettet)

Jeg skal også finde tykkelsen når det første tælletal reduceres til 13% 

Jeg ved at tælletallet er 1091,87
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2018 af mathon

                             \small \small f(x)=y=7778.943272\cdot 0.874373^{\; x}

                             \small \log\left (\frac{y}{7778.943272} \right )=\log\left (0.874373 \right )\cdot x

                             \small x=\frac{\log\left (\frac{y}{7778.943272} \right )}{\log\left (0.874373 \right )}

                             \small \small x=\frac{\log\left (\frac{8399\cdot 0.13}{7778.943272} \right )}{\log\left (0.874373 \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2018 af MikkelLøstrup (Slettet)

Jeg sidder indenfor samme opgave skal bare finde den procentvise reducering af stråling pr. mm bly


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2018 af MikkelLøstrup (Slettet)

Jeg sidder indenfor samme opgave skal bare finde den procentvise reducering af stråling pr. mm bly


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2018 af mathon

       \small \begin{array}{lcl} \small & f(x+1)=b\cdot a^{x+1}=\left (b\cdot a^{x} \right )\cdot a=a\cdot f(x)\\ \textup{\ae ndring pr mm:}&f(x+1)-f(x)=af(x)-f(x)=(a-1)f(x)\\ \textup{relativ \ae ndring:}&\; \frac{(a-1)f(x)}{f(x)}=a-1\\ \textup{relativ \ae ndring i pct.:}&(a-1)\cdot 100\% \end{array}

det vil for \small a=0.8743
sige:
                                                   \small (0.8743-1)\cdot 100\%=-12.6\%
 


Skriv et svar til: Tykkelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.