Fysik

elektrisk energi

03. september 2018 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

Hvis den omsatte energi er 46 kj, når der strømmer en ladning på 200 C gennem den. Hvor stor er spændingsforskellen mellem glødetrådens endepunkter? 

Jeg ved at man skal indsætte det i formlen U=Eel/Q, men jeg er usikker på om man skal omregne 46 kj til Joule eller om det bare skal være 46 kj/200 C


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2018 af mathon

                \small U=\frac{E}{q}=\frac{46\cdot 10^3\; J}{2\cdot 10^2\; C}=230\; \tfrac{J}{C}=230\; V

                \small \small U=\frac{E}{q}=\frac{46\; kJ}{200\; C}=0.230\; \tfrac{kJ}{C}=0.230\; k\tfrac{J}{C}=0.230\; kV


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. september 2018 af peter lind

Man skal omregne til Joule


Svar #3
03. september 2018 af TKCA1

Ok, man skal have det i joule. Tusinde tak


Skriv et svar til: elektrisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.