Matematik

sin(𝑥)=cos(𝜋2−𝑥)

06. september 2018 af Alpha3460 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, sidder lige pt med dette spørgsmål:

Brug enhedscirklen eller din viden om harmoniske funktioner til at vise at sin(??)=cos(??2−??)

En venlig sjæl der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2018 af mathon

Der gælder:
                          \small \small \begin{array}{lcl} \cos(u-v)=\cos(u)\cdot \cos(v)+\sin(u)\cdot \sin(v)\\ \cos(\tfrac{\pi }{2} -x)=\cos(\tfrac{\pi }{2})\cdot \cos(x)+\sin(\tfrac{\pi }{2} )\cdot \sin(x)=0\cdot \cos(x)+1\cdot \sin(x)=\sin(x)\\ \end{array}


Svar #2
06. september 2018 af Alpha3460 (Slettet)

Kan du også hjælpe mig videre med opgaven? :) 


Skriv et svar til: sin(𝑥)=cos(𝜋2−𝑥)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.