Matematik

Hvorfor kan alderen og telefonnummeret aflæses af slutresultatet?

09. september 2018 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Kunne bruge en hjælpende hånd til denne opgave:
Jens skriver de sidste fire tal af sit nummer, han ganger tallet med 2, og plusser derefter 5 til, og ganger så dét tal med 50. Han plusser det med 115, og lægger sin alder til. Han trækker så 365 fra - og vupti, så skulle de to sidste tal afsløre hans alder, og de fire første tal være de fire sidste numre af hans telefonnummer.

Jeg har regnet efter med bogstavudtryk: tilf*2+5+115+a= a+100*tlf.

Men jeg mangler dog stadig et svar på, hvorfor det altid kan aflæses af slutresultatet? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

(tlf*2 + 5)*50 + 115 + a - 365 = 

100*tlf + 250 + 115 + a - 365 =

100*tlf + a

Telefonnummeret bliver ganget med 100 hvilket svarer til at der bliver sat to 0'er bag telefonnummeret. Disse to 0'er bliver så fyldt ud med hans alder. Så det korte med det lange er at han bare har sat sin alder bagved sit telefonnummer. (Det virker kun hvis hans alder er 2-cifret.)


Skriv et svar til: Hvorfor kan alderen og telefonnummeret aflæses af slutresultatet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.