Matematik

Den spidse vinkel mellem a og xy-planen?

10. september 2018 af Jens1901 - Niveau: A-niveau

Hej alle.. 

Er der nogen, der ved, hvad der menes med xy-planen? 

Jeg kender de tre koordinater for planen a, men jeg forstår ikke helt, hvad der menes med xy-planen...

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Der menes det plan, som består af punkter hvis koordinater har formen (x, y, 0).

Ligningen for den plan er   z=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2018 af peter lind

Den har ligingen z=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2018 af SuneChr

xy planen er punktmængden
{(x , y , z) ∈ R3 | ∀ x , y :   z = 0 }


Svar #4
10. september 2018 af Jens1901

Så hvordan findes koordinaterne for xy-planen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2018 af ringstedLC

Du har indtil nu arbejdet med det to-dimensionelle koordinatsystem med en x- og en y-akse, hvor alt kan tegnes på een flade. Nu udvides geometrien fra plan- (flade) geometri til rumgeometri ved at tilføje en z-akse. I rummet står eller ligger den velkendte plan så med ligningen z = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2018 af SuneChr

For at finde vinklen φ mellem de to planer benyttes deres normalvektorer n1 og n2
Man har så

cos φ = n1n/ ( |n1||n2| )
En normalvektor til xy planen vil mest bekvemt være (0 , 0 , 1)            


Skriv et svar til: Den spidse vinkel mellem a og xy-planen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.